Leestijd < 1 minuut

Normaal gesproken hoef je paarden geen vitaminen bij te voeren. Ze halen ze uit hun basisvoeding (gras, hooi), kunnen ze zelf produceren of krijgen ze via de darmflora ter beschikking gesteld. Een droge zomer kan betekenen dat de vitaminevoorraad, vooral van de belangrijke vitamines A en E, er niet zo goed uitziet.

Door het gebrek aan regen en het daaruit voortvloeiende gebrek aan een tweede groeicyclus hebben we op veel plaatsen niet alleen een hooitekort, maar is ook de vitaminevoorziening niet zo optimaal als in regenachtigere zomers.

Om ervoor te zorgen dat de paarden nog steeds voldoende vitaminen in hun voer hebben, raden we aan om ze OKAPI Wilde Bessen te geven. Dit mengsel van verschillende gedroogde bessen wordt niet alleen graag gegeten, maar geeft ook af en toe een heerlijke smaak aan het avondeten. Het bevat ook waardevolle vitaminen en bioflavonen en kan dus een deel compenseren van wat paarden dit weideseizoen hebben moeten missen door de droogte.

Af en toe een handje wilde bessen in de voerbak, bij de hooicobs of uitgestrooid over de poetsplaats of paddock is een populaire en gezonde verandering in het dieet.