Leestijd 2 minuten

De hoge temperaturen in de zomer zijn voor veel paarden een groot probleem. Alleen van het staan in de wei of in de schuilstal gaan ze tijdens de zomerse hitte vaak enorm zweten. Door te zweten verliest het lichaam van het paard echter een grote hoeveelheid mineralen, de elektrolyten.

Bij paarden zijn dit vooral natrium, chloride en magnesium. Het normale verlies kunnen de meeste paarden via het mineraalvoer compenseren. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig mineralen aan te bieden, of als supplement in de voerbak of als liksteen.

In de zomer is OKAPI Mineraal Puur G een goede keuze. Wij hebben de OKAPI mineraalproducten op basis van onze ervaring samen met het OKAPI team ontwikkeld en kunnen ze daarom aanbevelen.

Het is een puur mengsel van mineralen en sporenelementen zonder vitaminen. De vitaminen ontbreken omdat het paard deze op dit moment voldoende kan opnemen uit het weidegras. Wie op zand- of veengrond leeft die bijzonder arm is aan mineralen, gebruikt het best OKAPI Weidemineraal G. Dit is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van paarden die ruwvoer krijgen dat arm is aan mineralen.

Mineraalvoorraden bijvullen

Wordt het paard regelmatig gereden – zelfs in de (koelere) ochtend- of avonduren – dan zweet het aanzienlijk meer. Een paard kan al tijdens licht werk tot 5 liter zweet verliezen. In dergelijke gevallen is de toevoer via het mineraalvoer vaak niet meer voldoende, omdat er dan te veel sporenelementen worden opgenomen in verhouding tot de elektrolyten.

Daarom is het essentieel om het verlies van mineralen tijdens zeer warme weersomstandigheden te compenseren door na het werk OKAPI Elektrolyt bij te voeren.

De aanwezige glucose kan dan snel worden opgenomen door de spieren en opgeslagen in de energievoorraden en de elektrolyten compenseren de verliezen. Dit kan gezondheidsproblemen, die in verband met een tekort aan elektrolyten ontstaan, bij jou paard voorkomen.